ČÍNSKÁ SMĚS - semena na klíčky 40g

Semena na klíčky - ČÍNSKÁ SMĚS DO PÁNVIČKY

Dostupnost Skladem (5 ks)
Možnosti dopravy
21.10.2021
Kód: 21458
standardní cena: 49 Kč –31 % 34 Kč
ČÍNSKÁ SMĚS - semena na klíčky 40g
184 chinamix
Tip
49 Kč –31 %

Čínská směs je složena z druhů, které jsou často používány v asijské kuchyni. Směs obsahuje druhy, které jsou neocenitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin, snižují hladinu "špatného" cholesterolu, a obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti tvorbě rakoviny a srdečních onemocnění. Vzhledem k obsahu kyseliny listové jsou klíčky vhodné zejména pro těhotné ženy. K dokonalé chuti připravte na pánvi s minimálním množstvím oleje, vhodné jako doplněk k ochucení, samotné s rýži, nebo jako samostatný pokrm.
 
Složení směsi:
Lens culinaris (čočka) -15%
Pisum sativum (hrách) -15%
Cicer arietinum (cizrna) -15%
Clandestina Glycin (sója), - 15%
Vigna radiata (fazole mungo) -20%
Vigna angularis (fazole adzuki) -20%

 

PŘÍPRAVA klíčků:
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin  (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: